Terug

0 Stoppen met roken, 3 van de grootste problemen

Jouw stem was:
5.00 van de 4 stemmen

De meeste mensen zijn het er wel over eens dat het idee om te stoppen met roken nogal beangstigend is. Het opgeven van de troost die roken kan bieden is niet gemakkelijk, en het kan ook niet in één keer. Stoppen met roken vereist veel eerlijke gesprekken, niet alleen met jezelf maar ook met je gezin. Er zijn drie belangrijke problemen die je zult tegenkomen bij het stoppen met roken. Als je er volledig van bewust bent van deze moeilijkheden, kun je een plan opstellen om voorgoed te stoppen met roken, dat je kan helpen deze moeilijkheden te overwinnen en in betere gezondheid als niet-roker tevoorschijn te komen.

3 VAN DE GROOTSTE PROBLEMEN BIJ HET STOPPEN MET ROKEN

Probleem nummer één is dat je de verleiding recht in de ogen kijkt. Er is gewoon geen andere manier om het te zeggen. Overal waar je kijkt zijn sigaretten en nog eens sigaretten. Het aantal mensen dat nog steeds rookt is verbazingwekkend, en als je probeert te stoppen met roken lijkt het alsof het aantal om je heen verviervoudigt. Hoewel het niets meer is dan je geest die je voor de gek houdt, kan het toch moeilijk zijn om alle verleidingen te negeren en je aan je plan om te stoppen met roken te houden.

Telkens als je merkt dat de verleiding je overvalt, moet u weglopen. Als je op uw werk bent en niet gewoon weg kunt lopen, moet je een stressverlichtende strategie ontwikkelen waarop je kunt terugvallen om de sigaretten die je ziet te negeren. Om je echt te helpen de verleiding te vermijden, moet je een plek zoeken waar je jouw lunch kunt nuttigen, weg van de rokers en andere verleidingen. Wees altijd op je hoede, want ze zijn er, en als je je zich vergist, zullen ze je snel weer tot roken verleiden.

Jouw tweede probleem wordt gevormd door alle vragen die je worden gesteld. Jouw vrienden en familie zijn natuurlijk blij voor je dat je stopt met roken. Maar iedereen zal je vragen waarom. Deze eenvoudige vraag begint op een groot probleem te lijken na de derde keer dat je gevraagd wordt waarom. In plaats van deze kleine vraag aan jouw vastberadenheid te laten vreten, moet je ervoor zorgen dat je toegewijd bent aan het stoppen. Als je elke keer dat iemand je vraagt waarom je stopt, gaat twijfelen aan je reden om te stoppen, dan moet je echt even gaan zitten en een lang gesprek met jezelf hebben. Tenzij je persoonlijk 100% achter je inspanningen staat, zult je niet slagen. Je moet geloven in de reden waarom je stopt met roken.

Je familie zal er voor je zijn, welke reden je ook kiest. Het is vooral jezelf dat je moet overtuigen, en dat betekent dat je een goed argument en een goede reden nodig hebt. Niemand zal ooit zoveel met je redetwisten als jij met jezelf. Wanneer je iets probeert als stoppen met roken komt de zeurderige kant van jezelf ook sterk naar voren.

Een laatste overweging is het bekijken van alle producten die op de markt zijn om je te helpen bij het stoppen met roken. Dit lijkt misschien vreemd, maar dit enorme aanbod kan een groot probleem zijn. Jij moet bepalen waarom je rookt om het beste product voor jouw wens om te stoppen te selecteren. Als je rookt vanwege stress, moet je de stress oplossen. Rook je vanwege een nicotineverslaving, dan moet je kijken of je de nicotine langzaam kunt afbouwen met behulp van een pleister of eventueel kauwgom.

Ongeacht de reden waarom je rookt, er is een product dat ontworpen is om je te helpen. Het vinden van het beste product voor jouw specifieke behoeften is niet onmogelijk, maar het zal je dwingen om eerlijk tegen jezelf te zijn. Als je de precieze reden waarom je rookt helemaal niet kunt vinden, probeer dan iets anders te vinden om met je handen en mond te doen wanneer je de drang hebt om te roken. Een stressballetje en een stukje kauwgom zijn bijvoorbeeld alles wat je nodig hebt. Als je rookt omdat je je verveelt, kun je jezelf iets te doen geven, zelfs het knijpen in een stressbal kan de bevrijding zijn die je nodig hebt om een succesvolle niet-roker te worden.